14 Nisan 2011 Perşembe

İstanbul'da Bir Çinli / Yao Lou'nun Yeni Manzaraları

Yao Lu-Yeni Manzaralar

Son yıllarda çağdaş Çin fotografının sanat dünyasında parlayan yıldızı Yao Lu "Yeni Manzaralar" sergisi 22 Mayıs'a kadar İstanbul Modern Fotograf Galerisinde....

Küratörlüğü Engin Özendes yapdı.


Yao Lu- Yeni Manzaralar

İnşaat molozlarının üzerine örtülen toz geçirmez yeşil ağlar sanatçının dikkatini çeker. Gelişmeyi hedefleyen bir ülkenin sembolü olarak her yerde görülebilen bu inşaat alanları Yao Lu'nunda çalışma alanı olur.

Yao Lu- Yeni Manzaralar

Bu inşaat alanlarını Yao Lu'ya Song Hanedanı (960-1279) döneminin güzel sanatlar üslubunu taşıyan resimlerdeki yeşil dağları ve suları çağrıştırır.

Bu alanlardan yaptığı çekimlerin üzerine digital ortamda pagodalar, evler, kayıklar, ilginç ağaçlar ekleyerek özenle yaratılmış manzara resimlerini ortaya çıkarır.

Çöl Tepesinde Ötüşen Turnalar- Yao Lou


Fotoğraf gibi modern bir görüntüleme yoluyla klasisizme göndermeler yapan, geleneksel resim sukünetini ve tarzını tekrarlayarak toplumun değişimlerini dünyanın giderek daha ahenkli olması gerektiği inancı ile birleştiren Yao Lu'nun çalışmaları, geleneksel Çin resmi formu aracılığıyla Çin'in çehresini anlatıyor.


Yao Lou-Yeni Manzaralar


Çin'in antik resim geleneği Yao Lu'nun fotograflarında huzurlu ve şiirsel......

Yao Lou-Yeni Manzaralar

Sanatçı, “yok olanlara duyduğu özlem”den yola çıkarak oluşturduğu manzaralarında Çin’in geleneksel dağ ve su resimlerinin klasik örneklerini kullanıyor.


Yao Lu-Yeni Manzaralar

 2008 BMW - Paris Photo Çağdaş Fotoğraf Ödülü sahibi sanatçı ,31 adet resmin 11 adetini sadece bu sergi için özel yapmış.

Gerçek ve kurgu ürünü imgeleri bir araya getiren Yao Lu'nun Yeni Manzaralar sergisi insanı farklı  bir dünya ya götürüyor. Son zamanlarda gördüğüm en beyin genişletici sergilerden biri.

Yao Lu- Yeni Manzaralar

Ben bu Yeni Manzaraları çok sevdim tavsiye ederim...............
Pin It

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.