27 Temmuz 2011 Çarşamba

Çeşme Günlüğü-1 / Arif'in Yeri -Ayagorgi

Arif'in Yeri - Ayagorgi Çeşme

Sıkıntılı bir sürecin sonrasında nihayet tatile çıkabildim. Ve dostlar, ve deniz, ve Çeşmeeeeeee

Arkadaşlarım bu bir haftalık tatil sürecinde beni en çok sevdikleri mekanlara götürme programı yaptılar. İlk günümüz Ayayorgi koyunda Arif'in yeri.


Arif'in Yeri-Ayayorgi Çeşme

Buranın sahibi Arif bey şimdi meleklerle beraber diğer tarafta ama oğlu Hakan ve torunu onun adıyla burayı işletiyor. Uzun yıllardır bu mekanda hizmet veriyorlar, çok şirin bir aile işletmesi.

Şimdi sezon modundalar. Özellikle Ekim aylarında buranın özel mudavimleri var. Hatta herkes kendi evinden yemeklerini getirip bu mekanda sofralar kurup kendin pişir,kendin ye moduna geçiyorlar. Benim Alaçatı'ya yerleşen arkadaşlarım mekanın sonbahar modunu daha çok seviyorlar.

Buranın en meşhur yemeklerinden ısmarlıyoruz. Girit böreği ve özel istek üzerine kaya koru, deniz fasulyesi, cives, tarla fasulyesi ve tabiki deniz börülcesinden oluşan  bir tabak yaptırıyoruz, birde benim için midye tava.

Ben deniz börülcesi dışındakileri ilk defa yiyorum. Hepsi bir harika, hele kaya korusu. Hepsi ayni famila gibi ama lezzetler çok farklı. Girit böreği ise yufka ve peynirden yapılıyor. Sanki rulo pasta gibi sarılmış ve sonra dilimlenerek kızartılmış. Ancak kızartma olmasına rağmen yağlı değil. Görüntüsü ince bir dilim üstüne yumurtalı peynir konmuş gibi. Ben ilk tabak geldiğinde atlayıp "nasıl yani girit böreğiniz yumurtalı ekmek mi ?" diye sorup, ilk çataldan sonra farkı anlıyorum.

Arif'in Yeri- Ayayorgi Çeşme

Mekanın önünden denize girip, güneşlenme imkanı var. Arkada da yemek yemek yeniliyor.

Arif'in Yeri - Ayayorgi Çeşme

Ayayorgi koyunun denizi temiz ve çok güzeldi. Denizden çıkarken ufak ufak balıkları bile gördüm. Çok uzun zamandır denize girmediğim için önce biraz şaşırıyorum, sonrada seviniyorum balıklarla hala denizde karşılaşabiliniyoruş.....

Mekanın yakınında Marrakech var. Bu sezon burası yıkılıyor. Uzaktan çok güzel , otantik görünüyordu ve hayli kalabalıktı.

Arif'in Yeri -Ayayorgi Çeşme

Yolunuz Çeşme'ye düşerse mutlaka uğrayın......

Arif'in Yeri
Hakan Dönmez
532-393 45 92
232-712 74 17
Ayayorgi Mevkii Çeşme

Made with Love / Bengi Pin It

1 yorum:

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Bengicim özletmiştin kendini,merak etmeye başlamıştım...
Tatile çıkmana sevindim,eminim sana iyi gelecektir.Bizleri güzel yerlerde dolaştırıp , tanıtmaya başlamışsın.Aya Yorgi hoşmuş,mutlu tatiller dilerim sana:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.