10 Şubat 2011 Perşembe

Aşk İçin Siz Nelerden Vazgeçerdiniz????


Hafta sonu oscara aday gösterilen The King's Speech'i seyredince aklıma geldi, sizinle paylaşmak istedim.

1936 yılında İngiltere'de Kral 5. George ölünce 42 yaşındaki varisi 8. Edward  tahta çıkıyor.8. Edward o zamanlar ikinci eşi ile evli olan Amerikalı Wallis Simpson ile beraber ve Wallis sevdiği adamla evlenebilmek için Haziran 1936'da ikinci eşinden boşanmak üzere dava açıyor.
Ancak İngiliz yasaları ,kilise ve gelenekleri iki kere boşanmış bir Amerikalı kadınla, bir yabancıyla, bir kralın evlenmesine izin vermiyordu.


8.Edward aynı yılın 11 Aralık günü, sevgilisi ile evlenebilmek üzere tacından vazgeçtiğini ve tahtından  indiğini  radyodan halka duyurduğu zaman kraliyet ailesi dahil herkes şok olmuş. 325 gün ile İngiliz ve dünya tarihinin en kısa süreli kralı, tacını kardeşine devretmiş.

Altı ay sonra, 3 Haziran 1937'de  Edward ve Wallis Fransa'da Conde Şatosu'nda evleniyorlar....

Çift ilginç bir çift. Hitler hayranı . 1937 yılında Hitler ile tanışmak ve bağlılıklarını sunmak üzere  Almanya'ya gidiyorlar. Alman basını yıkılıyor tabi İngiltere Windsor Dük ve Düşesinin bu hareketine...


4 Eylül 1936 yılında İstanbul'a geliyor ve Atatürk ile tanışıyor.

Atatürk yemek sofrasını İngiliz geleneğine göre düzenlettirecek, 8.Edward kendimi evimde hissettim diyecektir. Ancak servis yapan görevli heyecandan tabağı düşürünce Atatürk " Bu millete her şeyi öğrettim, bir uşaklığı öğretemedim" diyecektir.


bu anektoduda okumanızı öneririm

Ekim 2010'da Sotheby’s’in düzenlediği müzayedede Cartier tasarımı olan bu bilezik 4.5 milyon sterlinlik rekor fiyata satılıyor. Şu ana kadar bir müzayede satılan en pahalı mücevher ve en pahalı Cartier ürünü. Toplamda 7 milyon 975 bin 550 sterlinlik satışın gerçekleştiği müzayedede Windsor Dükü ve Düşesi’ne ait 20 parça satışa çıkarılmış.


Aşkları kralın öldüğü 1972 yılına kadar tam 36 yıl sürüyor...



bu yazıyıda okumanızı öneririm, aşk dedikoduları var......
http://esmerkiyamet.blogcu.com/8-edward-wallis-ask/5263087
Wikipedia sitesi;
http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_VIII_of_the_United_Kingdom

Benim aklıma takılan AŞK için siz nelerden vazgeçerdiniz!!!!!!!!!!!!! Pin It

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.