28 Kasım 2011 Pazartesi

Başarının Sekiz Sırrı


Bugün çok sevdiğim bir dostumdan gelen maili sizinle paylaşmak istedim. Benim için hatırlatıcı oldu.

Hayatta başarılı olabilmek, yaptığımız işte marka olabilmek ve sosyal ilişkilerde başarılı olabilmek için yapılması gerekenler 8 ana başlık altında toplanmış. Amerika da 7 sene de 500 başarılı kişi ile gerçekleştirilen röportajlar ve sohbet toplantılarının ardından yapılan analiz çalışması ile elde edilen sonuçta “Başarının 8 Sırrı” tespit edilmiş ve bunlar şu şekilde sıralanmıştır.

TUTKU: Konu ne olursa olsun, iş veya özel hayatında insan tutkusu tarafından sürüklenir. 

ÇALIŞMAK: Aslında burada söylenecek bir şey yok, başarı için tembelliğe ve durağanlığa yer yok.

ODAKLANMAK: Başarılı olmak için başını bir şey göm ve o işte çok ama çok iyi ol. Yani olay tek bir şeye odaklanmak ve dikkatini dağıtmamaktan ibarettir.

YAPTIĞINIZ İŞİ SEVMEK VE EĞLENMEK: Mantık yani yakalamamız gereken husus şu olmalı, sevdiğim işi, sevdiğim için yapıyorum, para için değil, hatta bu işi yapabilmek için üzerine para bile verebilirdim. Hiçbir iş kolay değildir, ama benim işim çok zevkli, işimde çok eğleniyorum. Bu mantığı yakalamamız lazım .



ISRARCI OLMAK: Başarılı olabilmenin en önemli sebeplerindendir.

ZORLAMAK: Artık zorlayacak ebeveynlerden ve amirlerden kurtulup, birilerinin bizi zorlamasını değil, kendimizin zorlamasını sağlamalıyız. Yani fiziksel ve beyinsel olarak kendimizi zorlamak, zorlamak, zorlamak.

HİZMET ETMEK: İnsanın kendisine hizmet etmesi zordur ve ne kadar olduğu da bellidir. Ama önemli başkaları için değeri olan bir şeyi onlara sunar ve ihtiyaçlarına cevap verebilirseniz işte o zaman kazanabilirsiniz, tüm zenginlerin ortak özellikleri budur.

FİKİR: Olaylara farklı açıdan bakabilir ve değişik hususlar yakalayıp bir fikir üretebilirseniz o zaman turnayı gözünden vurdunuz demektir.

Sevgiler,

Bengi

Resimler: Google'dan


Pin It

4 yorum:

Melange dedi ki...

Merhaba, tesadüfle buradayim..iyi ki gelmisim, hep bildigimiz ama cok da düsünmedigimiz su 8 nokta , tam da gereken zamanda cikiverdi karsima..denir ya hic bir sey tesadüf degil diye :) sevgiler

Bengi Özkan dedi ki...

Melange, hoş geldin...

Öyle olur çünkü tesadüf yoktur. Herkes herkesin hayatına dokunuverir birden...

Sevgiler,

Bengi

Tolga dedi ki...

olguların nesnelliği açıcından güzel bir paylaşım. ısrarcı olmak iyidir, ama bazen ters tepebilir:)

sevgiyle.
tolga

Blogger Bolat dedi ki...

Çalışmak, çalışmak çalışmak işte hepsi bu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.