25 Ocak 2011 Salı

Yaratıcılık


Uzun zamandır kafamı ne yapıyorsam " bunu bundan sonra nasıl daha farklı yaparım "  sorusuna takmıştım, kendime bildiğim her konuda format atmaya ve disiplinize etmeye çalışıyordum. Herşey farklılaştı dönem işini en farklı yapanın kazandığı dönem.

Takip ettiğim bir çok yabancı kaynaklarda ise yazılı basının geleceği tartışılıyordu. E malum artık herşey e-gazete, e-kitap şeklinde gidiyor ya, ne olacak bu gazete ve dergilerin geleceği diye sorular soruyorlar, herkes konu ile ilgili yorumlarda bulunuyordu.  Hatta yanlış hatırlamıyorsam The New York Times'ın Genel Yayın Yönetmeni gazeteyi batmaktan kurtardığı için bir başarı örneği olarak gösteriliyordu.
Bu durum dikkatimi çekmişti bende Türkiyenin en büyük medya grubunda çalışan bir arkadaşıma sormuştum.Aslında durum bizde de aynıymış.  Herkes herşeyi artık internet üzerinden takip ediyormuş ve trajlar düşmüş.

The New York Times Magazine Hollywood sayısı için klasik foto çekimleri yerine daha farklı bir yöntem kullanmasını ise hem beni çok etkiledi hemde çok yaratıcı buldum sizinle paylaşmak istedim.

Norveçli moda fotograf sanatçısı Solve Sundsbo videoları çekiyor, Owen Pallett ise her video için ayrı müzikler yazıyor ve Çek yaylıları ile Pragda kayıtları yapıyor.

Projeye katılan 14 Hollywood starı ise şöyle ; James Franco, Javier Bardem, Tilda Swinton, Lesley Manville, Robert Duvall, Anthony Mackie, Vincent Camel, Noomi Rapace, Jennifer Lawrence, Michael Douglas, Matt Damon, Jesse Eisenberg, Chole Moretz ve Natali Portman

Ben en çok Javier Bardem, Tilda Swinton, Vincent Camel ve Matt Damon videolarını sevdim.

Bir fotografçı, bir müzisyen ve 14 oyuncu bir araya gelince bambaşka bir magazin çıkmış ortaya. Mutlaka seyretmelisiniz......

Link aşağıda, tıklayın , sesi açın , şöyle geriye yaslanın ve seyredin, seveceksiniz........

Pin It

1 yorum:

Unknown dedi ki...

bu akşam çayımı alıp keyifle seyredeceğim...teşekkürler değerli paylaşım için

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.