6 Haziran 2010 Pazar

Kirpi




Kirpi (Le Herisson) 2009 yılı Fransız,İtalyan ortak yapımı.

Bugün hava yağmurlu, evde oturmak,güzel bir film seyretmek ve tembellik yapma hakkımı kullanmak istiyorum.

Paloma 11 yaşında Paris'de oturan zengin bir ailenin küçük kızı.12. yaş gününde intihar etmeyi planlıyor ve geride kalan 145 günü içinde film çekmek istemektedir. Hayatı kendi gördüğü ve anlamlandırdığı şekilde.

Film apartmana yeni taşınan eşini kaybetmiş zengin,kültürlü,bilge bir Japon kiracı, eşini kaybetmiş kapıcı Renee ve Paloma arasında geçer.

Renee aslında çok okuyan kültürlü bir kapıcıdır ama bunu gizlemekte ve tam tersi katı ve sert bir kişilik sergilemektedir.Bu yüzden Paloma onu kirpiye benzetmektedir. Dışından dikenleri varmiş gibidir ama içine bakılabilse aslında yumuşak olduğu görülecektir.

Uzun zamandır böyle dokunaklı bir film seyretmemiştim. Tavsiye ederim.Hikaye aslında bestseller olan bir romandan uyarlama.

Filmde en beğendiğim diyaloglar....

"Bütün mutlu aileler birbirinin aynısı, Ama her mutsuz aile birbirinden farklıdır" Leo Tolstoy.

Japon kiracı kapıcı Renee'yi komşusu olarak akşam yemeğine evine davet eder. Renee ama ben kapıcınızım dediğinde bilge Japon " bir insanın birden fazla vasfı olabilir " diyecektir.

Paloma film sonunda yaşına bakmadan ölüm hakkında şöyle yorum yapar " önemli olan ölüm değil, öldüğünde ne yaptığındır" der.

Bende öldüğümde üretmeye devam edeceğimi biliyorum. Pin It

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.